Глумијада 2020. - програм

-ускоро-

Предавачи на радионицама 2019.

Вук Рајовић

Мастер инжењер технологије, аутор неколико међународних научних радова. Као НТЦ предавач ради од 2016. године на НТЦ радионицама у Новом Саду и Београду са децом од 10 до 14 година. Коаутор је научно-популарног романа из хемије за децу основне школе „Бранко и Станко – У свету атома“. Бави се научно истраживачким радом на Технолошком факултету у Новом Саду, сарађујући с Нафтном индустријом Србије. Коаутор је радног материјала за децу школског узраста НТЦ радионица и дела програма NTC Science.

Јана Манчић

Дипломирани струковни васпитач – специјалиста драмске уметности за децу. Током дугогодишњег искуства у раду са децом предшколског узраста у вртићима, као аутор и коаутор презентовала је и објавила радове из области унапређења предшколског образовања. Самостални је НТЦ стручни предавач, сарадник је НТЦ тима задужен за контролу квалитета спровођења НТЦ програма у лиценцираним установама и НТЦ центрима и реализатор је семинара. Учесник је Young Theater пројекта ЕУ, за рад са децом кроз театар импровизације. Координатор и предавач је НТЦ драмских радионица у Новом Саду.

Urša Strehar Benčina

Запослена у Пионирском дому као позоришни ментор. Урша је искусни педагог импровизације, а последњих десет година ради са децом и младим људима.

Такође је и словеначки национани координатор за МИШ – пројекат мале школе импровизације, која промовише позоришну импровизацију међу децом која похађају основну школу. Као антрополог, допустила је срцу да је поведе у истраживање креативног поља позоришта и ипозоришног имрповизовања, а посебно се фокусира у стварању сигурног и опуштеног амбијента за своје студенте, као и у подстицање комуникативности у свим формама и облицима. 

Paul Leonard Murray

Глумац, редитељ и педагог, запослен у Дечјем културном центру у Београду, као директор Енглеске позоришне радионице БЕЛТ. Године 2007. основао је БЕЛТ и од тад је директор организације, која представља дечије позориште за локалне, младе људе узраста од 7 до 18 година и која је сачињена од 75 чланова. Искусни је извођач импровизације (од 1985. године) и учитељ, а водио је и многе радионице и тренинге у својем родном Уједињеном Краљевству, као и Аустралазији, Северној Америци и широм Европе. Уверен је у моћ представе као оруђа личног и социјалног развоја појединца и покушава да настави са свакодневним бављењем ове уметничке форме, како његов мозак не би одлутао у смеру старости и стагнације.

Љубивоје Ршумовић

Српски песник, најпознатији по својим песмама за децу. Добитник је многих награда и признања за допринос дечијој поезији, међу којима су: „Невен“, „Младо поколење“, „Бранкову награду“, „Октобарску награду града Београда“.Добио је такође и две запажене међународне награде: "Пуља" у Барију, за целокупно стваралаштво за децу, и награду УНЕСКО-а за "Буквар дечјих права". Један је од оснивача и први председник Одбора за заштиту права детета Србије, при организацији Пријатељи деце Србије.

Објавио је 86 књига, од којих су најпознатије: „Ма шта ми рече“, „Још нам само але фале“, „Домовина се брани лепотом“, „Ујдурме и зврчке из античке Грчке“, „Сунчање на месечини“, „Три чвора на трепавици“ и многе, многе друге.

 

Мирослав Стаматов

Рођен у Земуну 1976. године. Завршио филмску и ТВ режију на Факултету драмских уметности у Београду. Током последњих 15 година радио на бројним кратким филмовима и документарцима.

Кратки филм „Залет са успехом“ је приказан на бројним светским фестивалима.

Актуелни филм „Такси Блуз“ је први дугометражни филм који је режирао.

Живи и ради у Београду.

Програми из претходних година

2019.

2018.

2017.

2016.

Website by mzlaki-logo Studio Mzlaki